Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de farine de blé
- 30 g d'amandes effilées
- 40 g de cerneaux de noix
- 60 g de beurre demi-sel
- 60 g de sucre roux
- 50 g de biscuits au beurre, type petits-beurre, émiettés
- 300 g d'eau
- 1000 g de poire Williams, pelées et coupées en morceaux
- 60 g de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Poires à la vapeur, sauce chocolat-cardamome
40min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Sphère chocolat-mandarine
12h
Sablés aux fraises
1 Std.
Verrine à la pomme
30min
Mousse de chèvre, compotée de fraises
25 min
Verrines aux fraises de saison
1 Std. 30 Min
Poires au chocolat
30min
Crumble aux fraises et aux pommes, crème au basilic
50 Min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12小时 30 分钟
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.