Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de farine de blé
- 30 g d'amandes effilées
- 40 g de cerneaux de noix
- 60 g de beurre demi-sel
- 60 g de sucre roux
- 50 g de biscuits au beurre, type petits-beurre, émiettés
- 300 g d'eau
- 1000 g de poire Williams, pelées et coupées en morceaux
- 60 g de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1649 kJ / 394 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Trifle aux fraises
15 Min
Minitartes fines nectarine-pistache
1 Std. 25 Min
Eton mess (Dessert meringué à l'ananas)
25 Min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50min
Crumble banane, coco et pain d'épices
55 min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Fraisier macaroné revisité
2h 45min
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Verrine à la pomme
30min