Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de pâte brisée maison
- 80 g de beurre, et un peu pour le moule
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes en poudre
- 500 g d'abricots frais, en oreillons
- 4 c. à soupe de cassonade
- 150 g de framboises fraîches
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2074 kJ / 496 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Tarte magique aux fraises
1h 30 min
Tarte aux fraises
4h
Tarte crumble aux abricots
1h 40 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15 min
Tarte aux mirabelles
50min
Amandine aux abricots
1h 30 min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30 min
Clafoutis aux abricots
55 min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1h 30 min