Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de quinoa, en mélange
- 325 g d'eau
- 4 clémentines, bien fermes
- 200 g de carottes, coupées en dés
- 40 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 20 g d'amandes effilées, grillées (voir "Variante(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Salade de patates douces, sauce moutarde
30min
Salade de butternut, feta, maïs et cranberries
35 Min
Quinoa aux aubergines et patates douces
45min
Salade de quinoa aux légumes croquants
30min
Taboulé de chou-fleur aux canneberges
1 Std.
Salade de boulgour, aubergines et grenade
30min
Salade de boulgour, fèves et radis
1 Std.
Menu express - Taboulé de carottes et pommes aux noix de cajou
15 Min
Salade de boulgour, betterave et œufs
45min
Salade de potimarron, quinoa rouge et feta
40min
Salade au quinoa, raisin et fromage
45min
Salade de lentilles, raisin, potimarron et chèvre
45min