Wegański placek (farinata)
TM6 TM5

Wegański placek (farinata)

4.2 (12 ocen)

Składniki

  • 130 g mąki z ciecierzycy, Melvit
  • 450 g wody
  • 15 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
339.6 kJ / 81.1 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy