Urządzenia i Akcesoria
Wegański placek (farinata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
130 g mąki z ciecierzycy Melvit
-
450 g wody
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.6 g
Kalorie
339.6 kJ /
81.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański majonez
15 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min