Urządzenia i Akcesoria
Wegański placek (farinata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 kawałków
Składniki
-
130 g mąki z ciecierzycy Melvit
-
450 g wody
-
15 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.6 g
Kalorie
339.6 kJ /
81.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 Std. 55 Min
Sundal z ciecierzycy
6 Std. 45 Min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 Min
Placek z hummusem z cieciorki
20 Min
Mąka z ciecierzycy
45 Min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 Std. 30 Min
Wegański parmezan
25 Min
Ciemny mus z migdałów
15 Min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 Std.
Pasta bezjajeczna
5 Min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 Std. 10 Min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 Std. 30 Min