Urządzenia i Akcesoria
Burgery z soczewicy i purée z bobu
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
Burgery z soczewicy
-
330 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
60 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
320 g wody
-
1 łyżeczkę papryki słodkiej, mielonej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 jajka
Purée z bobu
-
800 g wody
-
500 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego500 g bobu, świeżego
-
10 - 15 liści mięty pieprzowej, świeżej
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka soku z cytryny
-
70 g mleka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 - 3 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia kotletów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
11.7 g
Kalorie
846 kJ /
202 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
5.2 g
Węglowodany
24.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LUNCHBOX
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ziołowe falafele z sosem jogurtowym z tahini
15 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Pieczone falafele i sos jogurtowy z koperkiem
14 godz. 20 min
Kotlety z kaszy gryczanej z sosem pomidorowym
1 godz. 35 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min