Urządzenia i Akcesoria
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 kawałków
Składniki
Ciasto
-
200 g mąki gryczanej Melvit
-
50 g mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
180 g wody
-
1 łyżeczkę suchych drożdży, pokruszonych10 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
¼ łyżeczki soli
Konfitura z cebuli
-
300 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
10 - 15 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
25 g miodu płynnego
-
10 - 15 g octu balsamicznego
-
¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego, tylko liście½ łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka soli
-
50 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
-
10 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
-
1 łyżka słonecznika łuskanego
-
rukola ilość do podania
-
oliwa z oliwek (opcjonalnie) aromatyzowana, np. rozmarynem, ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
7.2 g
Kalorie
1258.1 kJ /
300.5 kcal
Tłuszcz
14.5 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
37.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Mąka gryczana
5 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min