Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami

Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami

4.0 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 200 g mąki gryczanej Melvit
  • 50 g mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia dłoni
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 180 g wody
  • 10 g świeżych drożdży pokruszonych
    1 łyżeczkę suchych drożdży, pokruszonych
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • ¼ łyżeczki soli
Konfitura z cebuli
  • 300 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 10 - 15 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 25 g miodu płynnego
  • 10 - 15 g octu balsamicznego
  • ½ łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
    ¼ łyżeczki rozmarynu, suszonego, tylko liście
  • 1 łyżeczka soli
  • 50 g różyczek brokułu pokrojonych na kawałki
  • 10 czarnych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
  • 1 łyżka słonecznika łuskanego
  • rukola ilość do podania
  • oliwa z oliwek (opcjonalnie) aromatyzowana, np. rozmarynem, ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 300.5 kcal / 1258.1 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...