Urządzenia i Akcesoria
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 porcji
Składniki
-
2400 g wody
-
340 - 360 g ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 g płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
30 g oleju
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
178.8 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
405.8 kJ /
96.9 kcal
Tłuszcz
1.9 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
17.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 min
Tatar z fasoli
5 min
Pasztet sojowy z pistacjami
15 godz.
Kotlety z komosy ryżowej
1 godz. 25 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 godz. 20 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min