Pasztet gryczany pełen roślinnego białka

Pasztet gryczany pełen roślinnego białka

4.0 194 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 porcji

Składniki

  • wody
    2400 g
  • ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
    340 - 360 g
  • czerwonej soczewicy, suszonej
    180 g
  • kaszy gryczanej, prażonej
    200 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    120 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 - 250 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • płatków drożdżowych
    40 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    2 - 3 łyżeczki
  • oleju
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 96.9 kcal / 405.8 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 1.9 g
Węglowodany 17.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 178.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...