
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 porcji
Składniki
-
2400 g wody
-
340 - 360 g ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
-
180 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 g płatków drożdżowych
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 łyżeczki soli
-
30 g oleju
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
96.9 kcal /
405.8 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
178.8 mg