Pasztet gryczany pełen roślinnego białka

Pasztet gryczany pełen roślinnego białka

4.1 206 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 porcji

Składniki

  • 2400 g wody
  • 340 - 360 g ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)
  • 180 g czerwonej soczewicy, suszonej
  • 200 g kaszy gryczanej, prażonej
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 - 250 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 40 g płatków drożdżowych
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki kurkumy, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 łyżeczki soli
  • 30 g oleju

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 178.8 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 405.8 kJ / 96.9 kcal
Tłuszcz 1.9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...