
Urządzenia i Akcesoria
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
30 porcji
Składniki
-
wody2400 g
-
ciecierzycy, suszonej uprzednio namoczonej przez 8-12 godz. (patrz wskazówka)340 - 360 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej180 g
-
kaszy gryczanej, prażonej200 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 - 250 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
płatków drożdżowych40 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
kurkumy, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli2 - 3 łyżeczki
-
oleju30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
96.9 kcal /
405.8 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
1.9 g
Węglowodany
17.2 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
178.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Pasta z cukinii i ciecierzycy z dodatkiem curry
45 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Pasta bezjajeczna
5 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Pasztet warzywny z soczewicą
2 godz. 30 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min