Koncentrat bulionu wegańskiego

Koncentrat bulionu wegańskiego

4.9 122 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1000 g

Składniki

  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    200 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    250 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • pomidora pokrojonego na kawałki
    100 g
  • pora pokrojonego w plastry
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • grzybów shiitake, suszonych (opcjonalnie)
    30 - 40 g
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarno ziela angielskiego
    1
  • mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście
    6 gałązek
  • natki pietruszki, świeżej
    4 gałązki
  • soli gruboziarnistej
    100 g
  • białego wina, wytrawnego (patrz wskazówka)
    50 - 60 g
    50 - 60 g wody
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • płatków drożdżowych (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 56.1 kcal / 234.6 kJ
Białko 1.6 g
Tłuszcz 1.5 g
Węglowodany 9.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Sód 3911.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...