
Urządzenia i Akcesoria
Koncentrat bulionu wegańskiego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1000 g
Składniki
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
pomidora pokrojonego na kawałki100 g
-
pora pokrojonego w plastry150 g
-
ząbki czosnku2
-
grzybów shiitake, suszonych (opcjonalnie)30 - 40 g
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarno ziela angielskiego1
-
mieszanych ziół, świeżych (np. bazylii, szałwii, rozmarynu), tylko liście6 gałązek
-
natki pietruszki, świeżej4 gałązki
-
soli gruboziarnistej100 g
-
białego wina, wytrawnego (patrz wskazówka)50 - 60 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
płatków drożdżowych (opcjonalnie)10 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
56.1 kcal /
234.6 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
9.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
3911.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE BULIONY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wegański majonez
15 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Żurek wegański
35 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Koncentrat bulionu warzywnego z ziołami
25 min
Wegański szarpaniec
7 godz. 10 min
Wegański parmezan
25 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 godz.
Wegańskie naleśniki
50 min