Urządzenia i Akcesoria
Bułki orkiszowo-żytnie z ziarnem żyta i rozmarynem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
-
40 g ziaren żyta Melvit
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego (ok. 10 cm), tylko liście
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do posmarowania bułek
-
10 g cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g)30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
300 g mąki orkiszowej, razowej Melvit, , plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
200 g mąki żytniej typ 720, Melvit
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.3 g
Kalorie
871.7 kJ /
208.2 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Otrębowe bułki z oregano
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2 godz. 20 min
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2 godz. 10 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min