
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowo-bananowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki300 g
-
jajka4
-
bananów (4 średnie sztuki), dojrzałych, pokrojonych na kawałki400 g
-
ekstraktu z wanilii1 łyżeczka
-
oleju kokosowego płynnego100 g
-
mąki owsianej300 g
-
mąki kukurydzianej100 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
miodu, płynnego (opcjonalnie)50 g
-
ksylitol zmielony, do oprószenia ciasta (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
266.3 kcal /
1115.1 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
38.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Sód
143.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1 godz.
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min