Ciasto marchewkowo-bananowe

Ciasto marchewkowo-bananowe

2.8 476 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

  • 300 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 4 jajka
  • 400 g bananów (4 średnie sztuki), dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 100 g oleju kokosowego płynnego
  • 300 g mąki owsianej
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • 50 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
  • ksylitol zmielony, do oprószenia ciasta (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 143.1 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 1115.1 kJ / 266.3 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...