Urządzenia i Akcesoria
Ciasto marchewkowo-bananowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
300 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 jajka
-
400 g bananów (4 średnie sztuki), dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
100 g oleju kokosowego płynnego
-
300 g mąki owsianej
-
100 g mąki kukurydzianej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
50 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
-
ksylitol zmielony, do oprószenia ciasta (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
143.1 mg
Białko
5.9 g
Kalorie
1115.1 kJ /
266.3 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
FIT DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Sernik makowy z jabłkami
7 godz. 40 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min