Urządzenia i Akcesoria
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto na pizzę
-
100 g ziaren żyta
-
200 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
250 g mąki pszennej
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
120 g sera, pokrojonego na kawałki120 g sera edam pokrojonego na kawałki
-
120 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g przecieru pomidorowego
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2823 kJ /
674 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
8.4 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECINNIE PROSTE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Orkiszowe calzone z wołowiną i warzywami
4 Std. 25 Min
Pizza margherita
2 Std. 10 Min
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 Std. 15 Min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 Std. 30 Min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 Std. 10 Min
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 Std. 35 Min
Naleśniki owsiane z nadzieniem z jarmużu
35 Min
Quiche z tofu i szpinakiem
1 Std. 50 Min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 Min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 Min