Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym

Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym

4.8 122 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje

Składniki

Ciasto na pizzę
  • ziaren żyta
    100 g
  • wody
    200 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • cukru
    1 szczypta
  • mąki pszennej
    250 g
  • oliwy z oliwek
    25 g
  • soli
    1 łyżeczka
Dodatki
  • sera edam pokrojonego na kawałki
    120 g
    120 g sera, ementaler, pokrojonego na kawałki
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    120 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    60 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • przecieru pomidorowego
    250 g
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • pieprzu cayenne, mielonego
    1 - 2 szczypty
  • cukru
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 674 kcal / 2823 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...