
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto na pizzę
-
100 g ziaren żyta
-
200 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 szczypta cukru
-
250 g mąki pszennej
-
25 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
120 g sera edam pokrojonego na kawałki
-
120 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g przecieru pomidorowego
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 - 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
674 kcal /
2823 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECINNIE PROSTE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza marinara
1 godz. 35 min
Szybka pizza z tuńczykiem i karczochami
50 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Pizza margherita
2 godz. 10 min
Naleśniki pełnoziarniste z farszem meksykańskim
1 godz. 15 min
Pizza na mąkach pełnoziarnistych
1 godz. 30 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 godz. 40 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza pełnoziarnista z owocami i kremem orzechowo-kakaowym
1 godz. 50 min
Żytnie podpłomyki
2 godz. 10 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min