
Urządzenia i Akcesoria
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
Ciasto na pizzę
-
ziaren żyta100 g
-
wody200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 szczypta
-
mąki pszennej250 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
soli1 łyżeczka
Dodatki
-
sera edam pokrojonego na kawałki120 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki120 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki60 g
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki200 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
przecieru pomidorowego250 g
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
pieprzu cayenne, mielonego1 - 2 szczypty
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
674 kcal /
2823 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
8.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIECINNIE PROSTE
12 Przepisów
Polska
Polska