Urządzenia i Akcesoria
Chlebki śródziemnomorskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 sztuki
Składniki
-
2 łyżki rozmarynu, suszonego
-
450 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia rąk i posmarowania chlebków
-
180 g wody letniej
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
200 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
29 g
Kalorie
4621 kJ /
1105 kcal
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
168 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb z serem i salami
1 Std. 50 Min
Chlebek kukurydziany (Sopa Paraguaya)
1 Std.
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 Std. 40 Min
Rustykalny chleb z oliwkami, figami i orzechami
2 Std. 20 Min
Bułeczki jogurtowe
1 Std.
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 Std. 55 Min
Chleb drwala
24 Std. 30 Min
Ciabatta
4 Std. 40 Min
Chleb z kaszą gryczaną
2 Std. 20 Min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 Std. 55 Min
Bułki grahamki
1 Std. 5 Min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min