Chlebki śródziemnomorskie

Chlebki śródziemnomorskie

4.4 672 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 sztuki

Składniki

  • 2 łyżki rozmarynu, suszonego
  • 450 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia rąk i posmarowania chlebków
  • 180 g wody letniej
  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
  • 200 g czarnych oliwek, bez pestek odsączonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 1105 kcal / 4621 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 168 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...