Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
11 sztuk
Składniki
Ciastka
-
30 g ziaren orkiszu Melvit
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
60 g mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g żurawiny, suszonej
-
80 g mleka
-
70 g syropu klonowego70 g miodu, płynnego
-
1 jajko rozm. M
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
-
10 liści mięty, świeżej
-
120 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
40 g syropu klonowego40 g miodu, płynnego
-
20 g wiórków kokosowych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
6.2 g
Kalorie
642.5 kJ /
153.5 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
19.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffinki jajka (ciasto w skorupce)
1 godz. 45 min
Domowe lizaki
40 min
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2 godz. 45 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Owsiane ciasteczka czekoladowo-orzechowe
1 godz. 15 min
Ciastka bretońskie (bez cukru)
1 godz.
Herbatniki
2 godz. 15 min