Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem

Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem

4.0 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
11 sztuk

Składniki

Ciastka
  • 30 g ziaren orkiszu Melvit
  • 100 g migdałów, blanszowanych
  • 60 g mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 30 g żurawiny, suszonej
  • 80 g mleka
  • 70 g miodu, płynnego
    70 g syropu klonowego
  • 1 jajko rozm. M
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
  • 10 liści mięty, świeżej
  • 120 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
  • 40 g miodu, płynnego
    40 g syropu klonowego
  • 20 g wiórków kokosowych

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 153.5 kcal / 642.5 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 19.4 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...