
Urządzenia i Akcesoria
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
11 sztuk
Składniki
Ciastka
-
30 g ziaren orkiszu Melvit
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
60 g mąki ryżowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
35 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
30 g żurawiny, suszonej
-
80 g mleka
-
70 g miodu, płynnego
-
1 jajko rozm. M
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
-
10 liści mięty, świeżej
-
120 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki
-
40 g miodu, płynnego
-
20 g wiórków kokosowych
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
153.5 kcal /
642.5 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
19.4 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Batoniki na dobre wyniki
3h 30min
Kuleczki kokosowo-truskawkowe bez cukru
1h
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4h 50min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1h 30min
Gofry jaglane z konfiturą z żurawiny i kozim serem
1h 35min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Donaty z mąki gryczanej z kremem waniliowym
1h 35min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35min
Kakaowo-orzechowe ciastka orkiszowe bez pieczenia
1h 45min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Bananowe kulki mocy
20min
Zdrowe kulki kakaowe
1h 20min