
Urządzenia i Akcesoria
Chałwowe parfait z bakaliami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
-
50 g fig, suszonych pokrojonych na kawałki
-
40 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki
-
40 g rodzynek
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
wrząca woda do namoczenia bakalii (patrz wskazówka)
-
3 żółtka
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g cukru pudru
-
300 g chałwy waniliowej, pokrojonej w kostkę
-
gorzka czekolada, o zawartości min. 70% kakao rozdrobniona w TM (patrz wskazówka), do dekoracji
-
borówki amerykańskie do dekoracji
-
bezy pokruszone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
367.5 kcal /
1538.5 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
30.8 g
Błonnik
30 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
52.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Pomarańczowy krem angielski
2 godz. 30 min
Trufle kawowe
30 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min