Urządzenia i Akcesoria
Mazurek różany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 kawałków
Składniki
Kruchy spód
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 jajko
-
½ łyżeczki wody różanej
-
50 g cukru pudru
Krem różany
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
3 łyżki płatków róży, w cukrze plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta (ok. 80 g)
-
2 łyżeczki wody różanej
-
30 - 40 g syropu barmańskiego grenadina
-
żurawina, suszona do dekoracji
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
2.1 g
Kalorie
901 kJ /
215 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
22.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek cytrynowy
2 Std.
Mazurek bakaliowy
2 Std. 40 Min
Mazurek chałwowy
7 Std. 30 Min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 Std. 35 Min
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami
1 Std. 40 Min
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 Std.
Pascha Wielkanocna
12 Std. 30 Min
Babka drożdżowa Panettone
3 Std.
Mazurek śliwkowy
1 Std. 45 Min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 Std. 40 Min