Mazurek różany

Mazurek różany

4.5 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 kawałków

Składniki

Kruchy spód
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki wody różanej
  • 50 g cukru pudru
Krem różany
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 3 łyżki płatków róży, w cukrze plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta (ok. 80 g)
  • 2 łyżeczki wody różanej
  • 30 - 40 g syropu barmańskiego grenadina
  • żurawina, suszona do dekoracji
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 215 kcal / 901 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...