
Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z musem z zielonego groszku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
Mus z zielonego groszku
-
400 g wody
-
20 liści mięty, świeżych
-
300 g zielonego groszku, świeżego łuskanego
-
1 łyżeczka agaru
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ptysie
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
150.6 kcal /
630 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
145.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Hiszpańskie krokieciki ziemniaczane
3 godz.
Ptysie
2 godz. 15 min
Mini tarty
1 godz. 45 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1 godz. 35 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Pierożki shaomai
2 godz.