Ptysie z musem z zielonego groszku

Ptysie z musem z zielonego groszku

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk

Składniki

Mus z zielonego groszku
  • 400 g wody
  • 20 liści mięty, świeżych
  • 300 g zielonego groszku, świeżego łuskanego
  • 1 łyżeczka agaru
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ptysie
  • 150 g wody
  • 80 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 szczypty soli
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 jajka

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 150.6 kcal / 630 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 9.8 g
Węglowodany 11.6 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 145.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...