Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z zielonego groszku
- 400 g wody
- 20 liści mięty, świeżych
- 300 g zielonego groszku, świeżego, łuskanego
- 1 łyżeczka agaru
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ptysie
- 150 g wody
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 szczypty soli
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 630 kJ / 150.6 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 145.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kolorowe kulki z kurczaka
1h 15min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 Std. 10 Min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2h 30min
Paszteciki z serem owczym
2h 50 min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 godz. 45 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5u.
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8h
Mini tarty z kremem cytrynowym
3h 15 min
Polędwica à la Wellington
2 godz. 10 min
Cappellacci z dynią
2h