Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z musem z zielonego groszku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 sztuk
Składniki
Mus z zielonego groszku
-
400 g wody
-
20 liści mięty, świeżych
-
300 g zielonego groszku, świeżego łuskanego
-
1 łyżeczka agaru
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Ptysie
-
150 g wody
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
145.8 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
630 kJ /
150.6 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 godz. 45 min
Kolorowe kulki z kurczaka
1 godz. 15 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Rożki z ciasta chlebowego nadziewane sałatką
3 godz. 10 min
Mini tarty z kremem cytrynowym
3 godz. 15 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Paszteciki z serem owczym
2 godz. 50 min