Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki z białym makiem i cytryną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
-
330 g masła klarowanego podzielonego na kawałki
-
130 g białego maku plus dodatkowa ilość do posypania
-
2 jajka rozm. L (ok. 130 g)
-
2 żółtka rozm. L
-
110 g mleka 3,2% tłuszczu
-
180 g cukru pudru
-
80 g miodu, płynnego
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
10 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
350 g mąki pszennej typ 500
-
1 szczypta soli
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
73.7 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
732.1 kJ /
174.9 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Kluski z makiem
40 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Tort Mimoza z ananasem
3 godz. 30 min
Spread malinowo-orzechowy
1 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min
Krem pomarańczowy
35 min