
Urządzenia i Akcesoria
Magdalenki z białym makiem i cytryną
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
-
masła klarowanego podzielonego na kawałki330 g
-
białego maku plus dodatkowa ilość do posypania130 g
-
jajka rozm. L (ok. 130 g)2
-
żółtka rozm. L2
-
mleka 3,2% tłuszczu110 g
-
cukru pudru180 g
-
miodu, płynnego80 g
-
laska wanilii tylko ziarna1
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek10 g
-
mąki pszennej typ 500350 g
-
soli1 szczypta
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
174.9 kcal /
732.1 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
11.7 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
73.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE MOMENTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Babka pistacjowa z palonym masłem
3 godz. 40 min
Trufle czekoladowe z sezamem
3 godz. 25 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2 godz. 10 min