Magdalenki z białym makiem i cytryną

Magdalenki z białym makiem i cytryną

4.2 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk

Składniki

  • 330 g masła klarowanego podzielonego na kawałki
  • 130 g białego maku plus dodatkowa ilość do posypania
  • 2 jajka rozm. L (ok. 130 g)
  • 2 żółtka rozm. L
  • 110 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 180 g cukru pudru
  • 80 g miodu, płynnego
  • 1 laska wanilii tylko ziarna
  • 10 g skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 350 g mąki pszennej typ 500
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 73.7 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 732.1 kJ / 174.9 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...