Biscotti z migdałami i gruszki w syropie

Biscotti z migdałami i gruszki w syropie

4.7 3 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Biscotti z migdałami
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • jajka
    3
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    80 g
    80 g brązowego cukru
  • mleka
    50 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • mąki migdałowej
    250 g
    250 g mąki kasztanowej
  • migdałów, ze skórką
    100 g
Gruszki w syropie
  • wody
    400 g
  • wina Porto
    250 g
    wina Marsala, słodkiego
  • cukru
    300 g
  • strączków kardamonu lekko rozgniecionych
    6
  • skórki z cytryny (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
    5 g
  • skórki z pomarańczy (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
    5 g
  • gruszek, odmiana Konferencja twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
    800 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 627.3 kcal / 2627 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 26.1 g
Węglowodany 68.6 g
Błonnik 11.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...