Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti z migdałami
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 50 g mleka
- 100 g mąki pszennej
- 250 g mąki migdałowej
- 100 g migdałów, ze skórką
Gruszki w syropie
- 400 g wody
- 250 g wina Porto
- 300 g cukru
- 6 strączków kardamonu, lekko rozgniecionych
- 5 g skórki z cytryny (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
- 5 g skórki z pomarańczy, (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
- 800 g gruszek, odmiana Konferencja, twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2627 kJ / 627.3 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 68.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min
Marmolada truskawkowa z Aperolem®
20min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Dżem z suszonych fig i moreli
40min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4h 45min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1h 30min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min