Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
TM5 TM6

Biscotti z migdałami i gruszki w syropie

4.7 (3 oceny)

Składniki

Biscotti z migdałami

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 50 g mleka
  • 100 g mąki pszennej
  • 250 g mąki migdałowej
  • 100 g migdałów, ze skórką

Gruszki w syropie

  • 400 g wody
  • 250 g wina Porto
  • 300 g cukru
  • 6 strączków kardamonu, lekko rozgniecionych
  • 5 g skórki z cytryny (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
  • 5 g skórki z pomarańczy, (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
  • 800 g gruszek, odmiana Konferencja, twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2627 kJ / 627.3 kcal
Białko
14.4 g
Węglowodany
68.6 g
Tłuszcz
26.1 g
Błonnik
11.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy