
Wersje kompatybilne
Crumble aux noisettes, haricots verts et champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le crumble aux noisettes
- 40 g de noisettes décortiquées
- 40 g de parmesan coupé en morceaux
- 40 g de beurre coupé en morceaux
- 60 g de farine de blé
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
Les légumes
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de champignons de Paris frais de petite taille ou coupés en quatre
- 450 g d'eau
- 2 pincées de graines de coriandre
- 1 c. à soupe concentré de tomate
- 1 feuille de laurier
- 1 cube de bouillon
- 500 g de haricots verts frais
- 1 c. à café de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 225 kcal / 937.3 kJ
- Białko
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Błonnik
- 5.2 g