Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cornets
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de café instantané (opcjonalnie)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
La chantilly à la vanille
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 100 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800.4 kJ / 191.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Salade de crudités et œufs durs mayonnaise
20 Min
Cabillaud à la vapeur de foin de Crau, petits légumes fraîcheur (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 6)
2 Std.
Cupcakes à la vanille
1sa
Dessert : pomme d'amour
6h
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Chantilly au chèvre sucrée
10 dk
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Chantilly au clou de girofle
20 Min
Meringue italienne
30 dk
Blancs d'œufs montés en neige
5 dk
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6h
Choux chantilly et fruits rouges
2 Std.