Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cornets
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de café instantané (opcjonalnie)
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel
La chantilly à la vanille
- 50 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 100 g de sirop d'érable
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 800.4 kJ / 191.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Sauce moutarde à l'aneth
25 dk
Chantilly au chèvre sucrée
10 min
Jus de laitue, raisin et kiwi
5 Min
Crêpes suzette
35min
Mille-feuille à l'abricot
45 dk
Choux chantilly au clou de girofle
1h 25min
Chantilly au clou de girofle
20 dk
Tarte aux fraises et à la chantilly
1h
Tourment d'amour
2 godz.
Crêpes épaisses à la bière
55 Min
Choux chantilly et fruits rouges
2 godz.
Chantilly au chocolat
2h 10min