Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 2 scalogni a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di zucchine novelle con il fiore, a rondelle sottili
- 1 pizzico di sale
- 250 g di pasta sfoglia pronta
- 2 uova
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 200 g di burrata a pezzi piccoli (1 cm circa)
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 443 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Brisèe ratatouille
1 Std. 30 Min
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Salatini würstel ed Emmental
1óra
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1 Std. 30 Min
Sformatini verdure e yogurt
40 Min
Strudel di lattuga e burrata
1h 20min
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Torta salata con melanzane e pomodoro
1óra
Crocchette di ricotta e menta con salsa allo yogurt
1óra
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25 min
Torta salata champignon e provola
1 godz. 5 min