Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinaigrette
- 20 g di aceto di agrumi
- 20 g di glassa di aceto balsamico bianca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di olio di oliva + q.b.
- 10 g di olio di nocciole
Uovo pochè e verdure
- 30 g di scalogno
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di carote, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di pomodori a cubetti
- 6 uova
- 6 pizzichi di sale + q.b.
- 6 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 400 g di acqua
- 200 g di lattuga verde tipo iceberg
- 6 fette di prosciutto crudo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1156 kJ / 278 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bernese
20 dk
Filet mignon alle mele e Roquefort
25 Min
Pollo croccante con salsa di porri
30min
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
2h 25 min
Filetto mignon con salsa al cioccolato speziata
1 godz. 25 min
Filetto di manzo a bassa temperatura
1ωρ. 10 λεπτ.
Uova alla Benedict
45 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1ωρ. 15 λεπτ.
Salsa olandese (TM6)
15 dk
Uova in camicia con salsa di salmone e avocado
35 Min
Uova in tazza su strati di verdura
45 Min
Fagiolini piccanti con arachidi
30min