Filetto di maiale con crauti e purè di patate
TM6 TM5

Filetto di maiale con crauti e purè di patate

3.7 (15 ocen)

Składniki

  • 350 g di cipolla, a metà
  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 500 - 600 g di filetto di maiale
  • 2 cucchiaini di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di paprica dolce
  • 6 - 8 fettine di pancetta magra, affumicata (60-80 g)
  • 500 g di crauti in scatola
  • 1 foglia di alloro secca (opcjonalnie)
  • 3 bacche di ginepro (opcjonalnie)
  • 500 g di acqua
  • 750 g di patate, a pezzi (3 cm)
  • 3 cucchiai di olio per frittura
  • 140 g di latte
  • 40 g di burro
  • 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2467 kJ / 590 kcal
Białko
47 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy