![Filetto di maiale con crauti e purè di patate Filetto di maiale con crauti e purè di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3B07DB9B-E909-4223-8C2C-B562060A541C/Derivates/30005F7A-158E-431C-A3FF-04F37182E92E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di cipolla, a metà
- 100 g di pancetta a cubetti
- 500 - 600 g di filetto di maiale
- 2 cucchiaini di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe
- 1 - 1 ½ cucchiaino di paprica dolce
- 6 - 8 fettine di pancetta magra, affumicata (60-80 g)
- 500 g di crauti in scatola
- 1 foglia di alloro secca (opcjonalnie)
- 3 bacche di ginepro (opcjonalnie)
- 500 g di acqua
- 750 g di patate, a pezzi (3 cm)
- 3 cucchiai di olio per frittura
- 140 g di latte
- 40 g di burro
- 2 - 3 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Faraona ai funghi porcini
1 Std. 10 Min
Crauti e pollo marinato alla paprica
45 Min
Martin sec al Barolo
4 Std. 30 Min
Faraona delle feste con arance e castagne
2h 30min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 Min
Scottiglia
1h 30min
Crauti
96h
Salamelle con le verze
1 Std. 5 Min
Costine di maiale alle verze
1h 20min
Crauti e würstel
35 min
Cipolle ripiene di magro
1h 40min
Jota triestina
2h