Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 20 g di scalogno
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco secco
- 50 g di brodo vegetale
- 1 pizzico di sale
- 30 grani di pepe rosa
- 18 capesante con la corolla, sgusciate e lavate (vedere consigli)
Puré
- 300 g di latte intero
- 700 g di patate, pelate e a fette sottili (3 mm)
- 1 pizzico di sale
- 30 g di burro
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 36 grani di pepe rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 dk
Gamberoni con avocado e yogurt
35 dk
Petto d’anatra con pere e nocciole
1sa 30 dk
Tartare di branzino con coulis ai frutti di bosco
30 Min
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Salmone in tocchi con salsa mousseline
45 dk
Capesante glassate alla melagrana
50 dk
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2 Std. 5 Min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1sa
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1sa 20 dk