Crema di lenticchie, crostini e lardo

Crema di lenticchie, crostini e lardo

4.7 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Pane di segale
  • di acqua
    1530 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di lievito di birra fresco
    7 g
  • di zucchero
    5 g
  • di farina manitoba
    300 g
  • di farina di segale
    200 g
  • di sale
    9 g
Crema di lenticchie
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di carote a tocchetti
    150 g
  • di sedano a tocchetti
    100 g
  • di cipolla in quarti
    100 g
  • di lenticchie
    300 g
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    800 g
Terminare la preparazione
  • lardo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 348.9 kcal / 1459.7 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 50.9 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 544.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...