![Fideuá di polpo Fideuá di polpo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BCC60C37-311C-4A7E-9BA5-FB724F10FF8C/Derivates/77DB267F-0393-4A9C-BAEA-C1C3A72D1978.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1500 g di polpo fresco a pezzi (4 cm)
- ½ cucchiaino di paprika piccante
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 250 g di spaghetti spezzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1709 kJ / 409 kcal
- Białko
- 44.38 g
- Węglowodany
- 32.69 g
- Tłuszcz
- 11.18 g
- Błonnik
- 2.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne al sugo di calamari
40min
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Spiedini di seppioline e cetrioli
35min
Polpo al vino rosso
1h
Zuppa di pesce alla napoletana
1h 10min
Zuppa di fagioli e cozze
55min
Arroz de marisco
1h 10min
Zuppa di cozze
1h
Cacciucco
1h 20min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min
Polpetti all'inferno
40min
Spaghetti al polpo
1h 10min