Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
- 1500 g di polpo fresco a pezzi (4 cm)
- ½ cucchiaino di paprika piccante
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 foglie di alloro fresco, lavate
- 250 g di spaghetti spezzati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1709 kJ / 409 kcal
- Białko
- 44.38 g
- Węglowodany
- 32.69 g
- Tłuszcz
- 11.18 g
- Błonnik
- 2.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti al polpo
1h 10min
Amatriciana con cozze
55p
Cous cous con calamaretti
40min
Cozze ripiene
1h 30min
Vongole alla marinara
30min
Zuppa del pescatore
50min
Gamberi alla guineana
25min
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Arroz de polvo
1h 15min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35min
Zuppa di fagioli e cozze
55p
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50min