Sauerkraut-Apfel-Auflauf

Sauerkraut-Apfel-Auflauf

3.9 52 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Salz
    2 TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben
    1000 g
  • Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten
    120 g
  • Milch
    250 g
  • Muskat
    4 Prisen
  • Gemüsezwiebeln in Stücken
    600 g
  • Äpfel klein (à 150 g), in Stücken
    2
  • Sauerkraut vorgegart (500 g Abtropfgew.), abgetropft
    1 Pck.
  • Apfelsaft
    150 g
  • Zucker
    1 TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • Toastbrot
    3 Scheiben
  • Thymian
    3 Stängel
  • geräuchertes Paprikapulver
    ½ EL

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 678 kcal / 2835 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...