Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 2 TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, mehligkochend, in Scheiben
- 120 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Milch
- 4 Prisen Muskat
- 600 g Gemüsezwiebeln, in Stücken
- 2 Äpfel, klein (à 150 g), in Stücken
- 1 Pck. Sauerkraut, vorgegart (500 g Abtropfgew.), abgetropft
- 150 g Apfelsaft
- 1 TL Zucker
- 2 Lorbeerblätter
- 5 Prisen Pfeffer
- 3 Scheiben Toastbrot
- 3 Stängel Thymian
- ½ EL geräuchertes Paprikapulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2835 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Scharfer Weißkohltopf
1h
Steckrüben-Pie
1h 50min
Sauerkraut-Blechkuchen
1óra 10p
Grünkohl-Lasagne
1óra 10p
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45p
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1óra 20p
Winterpuffer
40p
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1h 30min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1h
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35p
Labskaus-Nester mit Dip
40p