Fenchel-Lachs mit Wildreis und Dillsauce

Fenchel-Lachs mit Wildreis und Dillsauce

4.2 387 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Dill abgezupft
    5 Stängel
  • Fenchel in Stücken
    250 g
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Wildreismischung (Wild- und Langkornreis), z.B. von Oryza
    130 g
  • Lachsfilets, TK aufgetaut, à 125 g (siehe Tipp)
    2
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    2 Prisen
  • Mehl
    25 g
  • Sahne
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 35 g
Kalorie 3008 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...