Süßkartoffelpüree mit gebratenem Fisch

Süßkartoffelpüree mit gebratenem Fisch

4.5 210 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • frischer Meerrettich geschält, in Stücken
    30 g
  • Zitrone Bio, 3 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Süßkartoffeln geschält, in Scheiben (5 mm)
    400 g
  • Kartoffeln geschält, in Scheiben (5 mm)
    350 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Muskatblüte (Macis), gemahlen
    ½ TL
  • Kochsahne (ca. 15-20 % Fett)
    200 g
  • Seelachsfilets (à ca. 150 g)
    4
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Öl
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 491 kcal / 2050 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...