Zucchini-Hackfleisch-Pfannkuchen

Zucchini-Hackfleisch-Pfannkuchen

4.1 157 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
1 Portion

Składniki

Pfannkuchenteig
  • Ei
    1
  • Mehl
    35 g
  • Milch
    50 g
  • Salz
    ¼ TL
Füllung und Fertigstellung
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Zucchini in Stücken
    150 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Braten
    10 g
  • Rinderhackfleisch
    125 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Mandeln, gehobelt
    2 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 44 g
Kalorie 2900 kJ / 692 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...