Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 280 g Basmati-Reis
- 1 TL Salz
- 280 g Prinzessbohnen
- 1 TL Öl zum Einfetten
- 4 Stück frisches Lachsfilet ohne Haut, ca. 1,5 cm dick (à 125 g)
- 8 TL Tikka-Paste (z.B. von Patak´s)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kerala Fisch Curry
30min
Fisch nach indischer Art mit Joghurtsauce, Kartoffeln und Gemüse
1h
Pad Thai mit Huhn
20 min.
Indisches Lammcurry
1h 30 min.
Biryani-Reis
45 min.
Mexikanische Salsa mit Frutti di Mare
40 min.
Fisch auf Paprika-Couscous
40 min.
Limetten-Reis-Topf mit Pute
30min
Rindfleisch-Curry mit Tamarinde und Klebreis
9 godz.
Koriander-Putenstreifen in Erdnusssauce
1h
Garnelen Bhuna
30min
Risotto mit Lachs und Tomaten
50 min.