![Weizen Risotto mit Champignons Weizen Risotto mit Champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/977B0923-6141-4A29-9737-A02A4CB07A72/Derivates/7AEC63BE-75E0-48DB-A0C0-5E2420C35865.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Öl
- 500 g Sonnenweizen (z.B. von Ebly)
- 100 g Weißwein
- 300 g Champignons, in Scheiben (5 mm)
- 900 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1886 kJ / 450 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 Min
Tomatenrisotto
50 Min
Nudeln mit Pilz-Sahne-Sauce
50 Min
Wildreis-Risotto mit Brokkoli
55 Min
Brokkoli-Pasta
25min
Pasta mit Gorgonzola-Kürbis-Sauce
30 Min
Erbsenpasta mit Garnelen
40 Min
Sonnenweizen-Pilz-"Risotto"
40 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Pasta
30 Min
Steinpilz-Risotto
40 Min
Gorgonzola-Sauce
20min
Gnocchi mit Gorgonzola-Champignon-Sauce
45min