Süßkartoffel-Wedges mit Sauerrahm und Lachs

Süßkartoffel-Wedges mit Sauerrahm und Lachs

4.6 235 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

  • Süßkartoffeln (à ca. 400 g), geachtelt
    4
  • Öl
    110 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
  • Salz
    1 ½ TL
  • Dill abgezupft
    1 Bund
  • rote Paprika in Stücken
    1
  • Crème fraîche
    400 g
  • Frühlingszwiebeln in feinen Ringen
    2
  • Zitronensaft
    15 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Räucherlachs in dünnen Streifen
    400 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 5039 kJ / 1203 kcal
Tłuszcz 74 g
Błonnik 14.1 g
Węglowodany 100 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...