Roast pork with sage and cranberry stuffing

Roast pork with sage and cranberry stuffing

4.7 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
10 portions

Składniki

  • boneless pork leg roast
    1800 g
  • rock salt plus extra for crackling
    1 tbsp
  • zucchini (approx. 1), cut into pieces
    130 g
  • pumpkin seeds
    25 g
  • sunflower seeds
    25 g
  • fresh sage leaves only (approx. 10-12 leaves)
    2 - 3 sprigs
  • streaky bacon cut into pieces
    60 g
  • onion cut into quarters
    100 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • pork mince
    250 g
  • dried cranberries
    30 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411.6 kcal / 1728.7 kJ
Białko 46.6 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 3.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 944.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...