Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de calabacita, en trozos
- 60 g de cebolla
- 2 chiles serranos chicos, sin tallo ni semillas
- 2 dientes de ajo, pelados
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos (4 cm)
- 1 ½ cditas sal fina, o al gusto
- ½ cdita pimienta negra molida
- 6 hongos portobellos, frescos (Ø 8-10 cm)
- 750 g de agua
Salsa de aguacate
- 150 g de tomate verde, en mitades
- 10 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- 170 g de aguacate, solamente la pulpa
- 1 chile serrano, sin tallo
- 40 g de mayonesa
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 6 rebanadas de jitomate bola
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 955 kJ / 227 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Arroz de Coliflor
25min
Pastel Azteca low carb
50min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Pescado a la diabla
30min
Pescado para taquear
25min
Lasaña light de calabacitas
1h
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Salmón balsámico y fideos de calabacita
25min
Carnitas de atún
40min
Pescado con salsa de aguacate, pasta primavera y plátanos con cajeta
30min
Enchiladas en hoja de lechuga
35min