Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cdita hojuela de chile seco (opcjonalnie)
- ¾ cdita sal
- ¼ cdita pimienta negra molida
- 450 g de lomo de cerdo, cortado en trozos (4 cm)
- 120 g de cebolla morada, en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 2 cditas comino en polvo
- 80 g de puré de jitomate
- 250 g de arroz precocido
- 1 cda caldo en pasta
- 570 g agua
- 150 g de elote desgranado, en lata, escurrido
- 150 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados, escurridos
- 80 g salsa barbecue (ver consejo)
- 2 cditas mostaza
- 10 g de vinagre
- 1 aguacate en cubos (opcjonalnie)
- 10 jitomate cherry reducido a la mitad (opcjonalnie)
- 4 cda cilantro, fresco sólo hojas
- 1 limón verde cortado en cuñas
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 9909.8 kJ / 2368.5 kcal
- Białko
- 103.9 g
- Węglowodany
- 185.8 g
- Tłuszcz
- 137 g
- Tłuszcz nasycony
- 35.8 g
- Błonnik
- 23.2 g
- Sód
- 3411.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entomatadas de pollo
40min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Tostadas de Pollo con Rajas
40min
Entomatadas de pollo
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Espagueti rojo
20 min
Pierna de cerdo colorada
1h
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 Min
Arroz huérfano (Nuevo León)
1h
Spaguetti con calabaza y chile poblano
50min
Papitas negras
55min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min