Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 40 g de echalot
- 90 g de aceite de oliva
- 40 g de vinagre de vino tinto
- 2 cdas de mostaza Dijon
- 1 ½ cucharadita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de azúcar, (opcional)
Ejotes
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 500 g de ejotes, sin tallos
- 100 g de queso de cabra, desmoronado
- 50 g de almendras fileteadas
- 40 g de arándanos deshidratados
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1289 kJ / 307 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 min
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Pescado para taquear
25 min
Caldo Campesino
40 min
Ejotes almendrados
30 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Torta de elote con rajas
1h
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1h
Carnitas de atún
40 min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20 min
Ceviche de pepino y jícama
10min