Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 40 g de echalot
- 90 g de aceite de oliva
- 40 g de vinagre de vino tinto
- 2 cdas de mostaza Dijon
- 1 ½ cucharadita de concentrado de caldo de pollo
- ½ cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharadita de azúcar, (opcional)
Ejotes
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal gruesa
- 500 g de ejotes, sin tallos
- 100 g de queso de cabra, desmoronado
- 50 g de almendras fileteadas
- 40 g de arándanos deshidratados
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1289 kJ / 307 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20min
Pescado para taquear
25min
Ejotes almendrados
30min
Carnitas de atún
40min
Carpaccio de betabel con burrata (Pelar)
1h 25min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1u.
Coctel de champiñones
20min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Ensalada de durazno a la plancha con aderezo de miel y mostaza
15min
Aguachile de pepino y palmitos
15min
Barbacoa de hongos
30min