Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 95 g de cebolla, en trozo
- 20 g de aceite de oliva
- 250 g de setas
- 50 g de cebolla, asada
- 450 g de jitomate, en cuartos
- 15 g de chiles guajillo, (aprox. 5 piezas) sin semillas y asados
- 2 dientes de ajo, asados
- 1200 g de agua
- 2 ½ cditas de sal fina, o al gusto
- 500 g de maíz pozolero, precocido
- 2 pizcas de orégano
- 2 hojas de laurel, secas
- pizca de orégano, y un poco más para servir
- lechuga romana, fileteada
- rábanos, fileteados
- cebolla morada, picada finamente
- limón verde, en cuartos
- crema ácida
- tostadas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 500 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1260 mg
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Caldo de habas con nopales
9 godz.
Barbacoa de hongos
30 min
Tinga de col
35 Min
Hongos al pastor
20 Min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Esquites de feria
25 min
Entomatadas de jamaica
50 Min
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Tacos de flor de Jamaica
1 Std.
Pancita de hongos
1 Std.