Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso cotija, en trozos
- 500 g de col blanca, en trozos
- 40 g de aceite
- 80 g de cebolla
- ½ cdita de sal fina
- 170 g de jitomate, en cuartos
- 160 g de puré de tomate
- 30 g de chile chipotle adobado, en puré
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- chalupitas
- crema ácida
- cebolla morada, fileteada
- cilantro, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1576 kJ / 375 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Pozole de setas
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Tacos de flor de Jamaica
1h
Tinga de setas
25min
Pancita de hongos
1h
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Taquitos de huitlacoche
25min
Entomatadas de jamaica
50min
Barbacoa de hongos
30min