Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do piernika
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
40 g lasek cynamonu przełamanych na pół
-
2 płaskie łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
5 g gałki muszkatołowej, całej
-
10 ziaren ziela angielskiego
-
10 goździków
-
25 nasion kardamonu (patrz wskazówka)
-
1 gwiazdka anyżu (tylko ziarna)
-
20 ziaren pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.8 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
76.2 kJ /
18.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik staropolski cz. II
98u.
Stollen
6u.
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30min
Syrop piernikowy
1u. 10min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Masa marcepanowa
1u. 5min
Masa makowa
30min
Cukier waniliowy
72u.
Kulki z suszonymi śliwkami
30min
Ciastka Speculoos
3u.
Złote mleko z kurkumą
10min
Piernik staropolski cz. I
672u. 30min