
Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do piernika
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
lasek cynamonu przełamanych na pół40 g
-
imbiru, suszonego, mielonego2 płaskie łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, całej5 g
-
ziaren ziela angielskiego10
-
goździków10
-
nasion kardamonu (patrz wskazówka)25
-
gwiazdka anyżu (tylko ziarna)1
-
ziaren pieprzu czarnego20
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
18.2 kcal /
76.2 kJ
Białko
0.4 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
1.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Masa makowa
30 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Zakwas na żur
72 godz. 5 min
Piernik staropolski cz. II
98 godz.
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min