
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
8 porcji
Składniki
-
cytryny ekologiczne, ze skórką, pokrojone w ćwiartki2
-
wody350 g
-
likieru cytrynowego, typu limoncello75 g
-
cukru210 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa 1 łyżka skórki otartej z cytryny, bez białych błonek do dekoracji15 g
-
jajka2
-
żółtko1
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki500 g
-
biszkoptów lady fingers300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567 kcal /
2374 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krem sułtański
2 godz. 15 min
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 godz. 30 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Tiramisu
5 godz. 20 min
Tiramisu
5 godz. 25 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Przekładaniec cytrynowy
6 godz. 30 min
Tarta cytrynowa z bezą
2 godz. 30 min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 godz.
Krem pomarańczowy
35 min
Pomarańczowy sernik z alkoholowym twistem
18 godz.
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min