
Urządzenia i Akcesoria
Paj (pie) z jeżynami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
300 g mąki pszennej typu 550
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru (opcjonalnie)
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie z jeżyn
-
400 g jeżyn, świeżych
-
200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
25 g skrobi ziemniaczanej
Paj (pie)
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
343.2 kcal /
1436.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
107.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1 godz. 15 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Mazurek różany
1 godz. 40 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.