Urządzenia i Akcesoria
Paj (pie) z jeżynami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
10 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
300 g mąki pszennej typu 550
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru (opcjonalnie)
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie z jeżyn
-
400 g jeżyn, świeżych
-
200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
25 g skrobi kukurydzianej25 g skrobi ziemniaczanej
Paj (pie)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
107.2 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1436.9 kJ /
343.2 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 Std.
Tarta z jabłkami (TM6, TM7)
1 Std.
Tarta z jabłkami (TM5)
1 Std.
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2 Std. 30 Min
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min
Włoska tarta z dżemem
2 Std. 35 Min
Tarta tatin
2 Std.
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 Std. 10 Min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 Std. 35 Min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 Std. 10 Min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 Std. 10 Min