Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 540 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 10 g proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 80 g cukru
- 150 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajka
- 230 g mleka, zimnego
- 2 żółtka, roztrzepane, do posmarowania scones
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 708.5 kJ / 169.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 55.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2j 30 menit
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2j 10 menit
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1j
Brioszki prosiaczki
2j
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1h 50min
Jabłka w karmelu
30 min
Churros z sosem czekoladowym
45 Min
Precle
1j
Turecki płaski chleb
2j