Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
12 sztuki
Składniki
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
160 g miodu, płynnego
-
2 jajka
-
125 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
130 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
100 g mąki owsianej
-
40 g brązowego cukru40 g ksylitolu
-
1 łyżka korzenna przyprawa do piernika (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczkę kawy zbożowej, rozpuszczalnej
-
1 łyżka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
12 łyżeczek powideł śliwkowych
-
70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
4.4 g
Kalorie
1002.4 kJ /
239.4 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Muffinki marchewkowe z makiem
1 godz.
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Ciastka słoikowe z mielonym imbirem
1 godz. 30 min
Szwedzkie pierniczki
1 godz. 30 min
Owsiane ciasteczka słoikowe z bakaliami
1 godz. 10 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffinki śniadaniowe z jabłkami i orzechami
45 min
Muffinki z jabłkiem i daktylami (bez cukru)
45 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Ciastka na myślenie
45 min