![Mąka ryżowa Mąka ryżowa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B9453A3-EB4B-4896-90D2-9BA80355E421/Derivates/F1153B06-3B1A-476B-A8F6-F0FEC3B50B17.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ryżu białego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1527.2 kJ / 365 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb tostowy
15 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Mąka ryżowa prażona (do zagęszczania potraw)
30min
Mąka jaglana
5 min
Mąka kokosowa
4h
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Mąka migdałowa
5 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Mąka gryczana
5 min
Mąka owsiana
5 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25 min