
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu280 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki160 g
-
jajko2
-
cukru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta60 g
-
proszku do pieczenia Dr. Oetker®½ łyżeczki
-
ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®1 łyżeczka
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki800 - 850 g
-
rodzynek50 g
-
żurawiny, suszonej50 g
-
miodu, płynnego40 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker®2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315 kcal /
1317 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
81 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Wegańskie ciasto z jabłkami do odrywania
2 godz.