Urządzenia i Akcesoria
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajko
-
60 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
-
1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®
-
50 g orzechów włoskich, łuskanych
-
800 - 850 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
50 g rodzynek
-
50 g żurawiny, suszonej
-
40 g miodu, płynnego
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker®
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
81 mg
Białko
5 g
Kalorie
1317 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Piernikobrownie
1 godz.
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min