
Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kawałków
Składniki
-
orzechów pistacjowych, niesolonych30 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki225 g
-
cukru pudru270 g
-
soli¼ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek½ łyżeczki
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
mąki pszennej260 - 280 g
-
proszku do pieczenia¼ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
243.8 kcal /
1020.4 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
74.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Magdalenki na choinkę
1 godz. 30 min
Angielskie scones
50 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Makaroniki migdałowe
35 min
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min