Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kawałków
Składniki
-
30 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
225 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
270 g cukru pudru
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
260 - 280 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
74.6 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
1020.4 kJ /
243.8 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Marcepanowe kulki z orzechami włoskimi w karmelu
45 min
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Quiche z resztkami serów
1 godz. 50 min
Makaroniki migdałowe
35 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min