Urządzenia i Akcesoria
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
16 kawałków
Składniki
-
30 g orzechów pistacjowych, niesolonych
-
225 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
270 g cukru pudru
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
260 - 280 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
74.6 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
1020.4 kJ /
243.8 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE PREZENTY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kruche ciasteczka kokosowe
1 godz. 10 min
Korzenne ciasteczka z melasą
40 min
Wegańskie ciastka korzenne
1 godz.
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Pierożki półfrancuskie z dżemem
2 godz. 50 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciastka imbirowe z białą czekoladą
5 godz. 45 min
Ciastka Speculoos
3 godz.
Ciasteczka whoopie pies
1 godz. 45 min