Urządzenia i Akcesoria
Muffiny buraczano-czekoladowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
150 g czerwonego buraka, gotowanego pokrojonego na kawałki
-
3 jajka rozm. L
-
175 g cukru muscovado, jasnego
-
175 g mąki pszennej
-
50 g kakao
-
1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¾ łyżeczki sody oczyszczonej
-
100 g jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
-
100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na 1 cm kawałki100 g groszków czekoladowych
-
1 łyżka pasty waniliowej1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztuka
Białko
5.7 g
Kalorie
850 kJ /
201 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
31.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Muffiny piernikowe i nocna owsianka z masłem orzechowym i kakao
45 min
Muffinki marchewkowe z orzechami
45 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Muffiny mocy
55 min
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i czekoladą
1 godz. 30 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min
Ciastka na myślenie
45 min