Muffiny buraczano-czekoladowe
TM5 TM6

Muffiny buraczano-czekoladowe

4.4 (170 ocen)

Składniki

  • 150 g czerwonego buraka, gotowanego, pokrojonego na kawałki
  • 3 jajka, rozm. L
  • 175 g cukru muscovado, jasnego
  • 175 g mąki pszennej
  • 50 g kakao
  • 1 ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100 g jogurtu naturalnego, 0% tłuszczu
  • 100 g groszków czekoladowych
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego

Wartości odżywcze
na 1 sztuka
Kalorie
850 kJ / 201 kcal
Białko
5.7 g
Węglowodany
31.7 g
Tłuszcz
5.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy