![Jogurt naturalny w naczyniu miksującym Jogurt naturalny w naczyniu miksującym](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7AAADD52-2626-4B24-817B-DEB33F1448D7/Derivates/a193431e-7e91-48a6-a3a4-4de1a652cfe2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pełnotłustego mleka
- 120 g jogurtu naturalnego
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie), aby jogurt był bardziej kremowy
- 50 g mleka w proszku (opcjonalnie), aby jogurt był bardziej gęsty
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 657.9 kJ / 157.1 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 9.9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 92.4 mg
Alternatywne przepisy
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Gęsty budyń – 1100 g
15min
Jogurt waniliowy
12 Std. 20 Min
Jogurt naturalny
11 godz. 10 min
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Jogurt grecki
12h 15min
Jogurt z musem z owoców leśnych
12h 30min
Gęsty budyń – 600 g
15min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt z borówkami
13j
Masło klarowane
15min