
Urządzenia i Akcesoria
Placuszki wege z ciecierzycy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Sos jogurtowy
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej15 g
-
jogurtu naturalnego typu greckiego250 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego10 g
-
cukru1 - 2 szczypty
Placuszki wege z ciecierzycy
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy440 - 480 g
-
zielonego groszku, świeżego150 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¾ łyżeczki
-
przyprawy garam masala1 łyżeczka
-
mąki pszennej60 g
-
jajka2
-
olej rzepakowy do smażenia placków
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
180 kcal /
753.2 kJ
Białko
9.9 g
Tłuszcz
4.7 g
Węglowodany
25.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
588.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska